Головна Рослинництво Зернові Україна може у 2-3 рази збільшити експорт зерна в Китай

Україна може у 2-3 рази збільшити експорт зерна в Китай

Українська зернова асоціація приєдналася до підписання меморандуму Про стратегічне співробітництво між ВГО «Українська аграрна конфедерація» та Робочим комітетом Китайської асоціації малих та середніх підприємств з метою розвитку двостороннього міжнародного співробітництва в аграрній галузі. Зокрема, для розвитку сучасної сільськогосподарської торгівлі та проєктів індустріальних парків, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію УЗА.

Сторони спільно створять китайсько-українську Раду з міжнародного співробітництва в аграрній галузі для реалізації спільних аграрних проєктів двох країн.

Президент УЗА Микола Горбачьов зазначив, що Китай є важливим торговим партнером для України та одним із найбільших покупців українського зерна. 

«Станом на сьогодні в поточному зерновому сезоні Україна експортувала до Китаю близько 10 млн. тонн зерна і потенційно могла би з часом збільшити показник експорту в 2-3 рази. На сьогодні левову частку експорту зерна до Китаю складає кукурудза та ячмінь. І для відкриття ринку Китаю для української пшениці, сорго, гороху та інших культур потрібно підписати відповідні міждержавні фітосанітарні протоколи», – зазначив Горбачьов.

Очільник асоціації наголосив, що Україна відкрита до співпраці та розвитку торгівлі між нашим країнами для зростання їхнього добробуту та процвітання.

Перегляди: 1