Головна Економіка і аграрна політика Україна отримала $230 млн. від Японії на відновлення сільського господарства

Україна отримала $230 млн. від Японії на відновлення сільського господарства

До держбюджету України надійшла позика обсягом $230 млн. від уряду Японії в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)» Світового банку.

Кошти було залучено із Цільового фонду сприяння необхідному розширенню кредитування для України (ADVANCE Ukraine), повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на «Урядовий портал».

«В умовах війни сільське господарство зазнає значних збитків, що своєю чергою ставить під загрозу продовольчу безпеку не тільки в Україні, але й в усьому світі. Залучення коштів в рамках ARISE є важливим внеском у забезпечення доступу для фінансування аграрного бізнесу України», — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Проєкт ARISE має на меті підтримку доступу сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування (компенсація видатків за програмою 5-7-9) та покращення доступу малих господарств до фінансування через гранти.

Обсяг фінансування проєкту наразі становить $550 млн., з яких $500 млн. будуть спрямовані на фінансування програми «Доступні кредити 5-7-9%» у 2023-24 роках з фокусом на аграрні підприємства, а майже $50 млн. призначено на гранти для малих сільгоспвиробників.

Перегляди: 33