Головна Економіка і аграрна політика Україна позиватиметься проти ЄС в разі продовження обмежень на імпорт

Україна позиватиметься проти ЄС в разі продовження обмежень на імпорт

Заступник міністра економіки Тарас Качка заявив, що Україна може подати позов проти Брюсселю і країн-членів ЄС до Світової організації торгівлі, якщо вони цього місяця не знімуть обмеження на імпорт її сільськогосподарської продукції пʼяти країн блоку.

Про це пише видання Politico, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com

«З повною повагою та вдячністю до Польщі, у разі запровадження будь-яких заборон після 15 вересня, Україна подасть позов проти Польщі та ЄС до Світової організації торгівлі», — сказав Качка.

Коментарі Качки підтвердили попередження цього тижня від Ігоря Жовкви, старшого помічника президента Володимира Зеленського. Якщо Брюссель не буде діяти проти країн-порушників торговельної угоди, Київ «залишає за собою вибір правових механізмів, як реагувати», сказав Жовква агентству «Інтерфакс-Україна».

У МЗС України повідомили, що Київ залишає за собою право ініціювати арбітражний розгляд відповідно до угоди про асоціацію з ЄС або звертатися до СОТ.

«Ми не маємо наміру негайно реагувати, враховуючи дух дружби та солідарності між Україною та ЄС», – пояснив Качка. Але, додав він, системна загроза українським інтересам «змушує довести цю справу до СОТ».

Перегляди: 8