Головна Економіка і аграрна політика Україна припинила останню угоду з рф з рибальства в Азовському морі

Україна припинила останню угоду з рф з рибальства в Азовському морі

Держрибагентство офіційно припинило дію Угоди між Державним комітетом України з рибного господарства та рибної промисловості та Комітетом рф з рибальства в Азовському морі. Про це відомство повідомило на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«Відповідно до встановленої законодавством погоджувальної процедури ініціативу Держрибагентства щодо припинення дії Угоди, в установленому законодавством порядку, підтримали Мінагрополітики, МЗС, Міносвіти, Міндовкілля, Мінекономіки, Мінфін, Мін’юст. Тепер МЗС має повідомити про припинення дії Угоди контрагента, тобто рф», – зазначили в агентстві.

Дана угода діяла з 1993 року і виступала інструментом виконання положень Конвенції ООН з морського права в частині забезпечення раціонального використання водних біоресурсів басейну Азовського моря. Здійснивши військове вторгнення на територію України та фактично заблокувавши українську рибальську діяльність в басейні Азовського моря, рф унеможливила виконання сторонами своїх зобов’язань за угодою.

 «Наразі фактична крапка, яка поставлена у взаємовідносинах між Україною та рф щодо питань рибальства, закріплена юридично», – підкреслили в Держрибагентстві.

Перегляди: 4