Головна Економіка і аграрна політика Україна відновила сполучення з Молдовою по закинутій ділянці

Україна відновила сполучення з Молдовою по закинутій ділянці

Між Україною та Молдовою відновили залізничне сполучення на ділянці Березине – Бесарабяска. Напередодні з Одещини вперше за майже 25 років рушив вантажний поїзд.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

За два місяці українські залізничники відновили понад 22 км інфраструктури на території України та ще 1,2 км колій за контрактом на території Молдови.

«Відновлення цього маршруту стало життєво необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами. Відтепер маємо альтернативу: головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та дунайських портів «Рені» та «Ізмаїл» надійно підключений до залізничного сполучення. Розраховуємо, що зможемо досягти об’єму вантажоперевезень на цій ділянці в середньому на рівні 10 млн. тонн на рік», — зазначив міністр.

У ході виконання робіт залізничники відновили геометричний розмір залізничного полотна, уклали на дільниці рейки та залізобетонні шпали та провели ремонт 14 залізничних мостів.

Залізничне сполучення дільницею Березине – Бесарабяска здійснювалося до 1999 року. 23 червня 2022 року Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Молдови підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку залізничного сполучення. Тоді й стартували роботи з ремонти залізничного сполучення на ділянці Березине – Бесарабяска.

Перегляди: 5