На цукрові заводи в сезоні 2021 року надійде до переробки 10,6 млн. тонн цукрових буряків.
Про це повідомляє прес-служба НПЦ «Цукробурякового виробництва», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.
Враховуючи середній показник виходу цукру в Україні 14 (станом на 11 листопада), з сировини, що надійде, буде вироблено 1,44 млн. тонн цукру (показник розрахунковий і може змінюватися), а у разі збереження такої позитивної тенденції щодо динаміки виходу цукру можливо і більше.
За оцінками директора НПЦ «Цукробурякового виробництво» Олександра Коротинського, внутрішнє споживання становить 1,38 млн. тонн цукру на рік. Відповідно внутрішній ринок буде повністю забезпечено цукром внутрішнього виробництва.
За даними Мінекономіки, у 2020/21 МР через несприятливі погодні умови, що призвели до скорочення врожаю цукрових буряків, в Україні було вироблено 1,1 млн. тонн цукру, що на 25% менше ніж у 2019/20 МР. Поточного сезону міністерство передбачало виробництво цукру на рівні 1,4 млн. тонн.