Головна Рослинництво Зернові Україна закрила порти. Війна загрожує постачанням зерна

Україна закрила порти. Війна загрожує постачанням зерна

Комерційні перевезення в українських портах призупинено після вторгнення російських військ у країну, заявив радник глави адміністрації президента України, що викликало побоювання перебоїв постачання зерна та олійних культур провідними експортерами.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

Росія раніше закрила Азовське море для руху торгових суден до особливого повідомлення, але залишила російські порти в Чорному морі відкритими для судноплавства, повідомили у четвер її офіційні особи та п’ять джерел у зерновій галузі.

Глобальний трейдер сільськогосподарських товарів Cargill Inc заявив, що до зафрахтованого ним океанського судна «потрапив снаряд» у Чорному морі, але судно зберегло свої морехідні якості, а екіпаж залишився у безпеці.

Державний закупник зерна Єгипту скасував міжнародний закупівельний тендер на пшеницю у четвер, оскільки на нього не надходило пропозицій ані російської, ані української пшениці.

«Ринок все ще намагається отримати чітке уявлення про реальну військову ситуацію на землі. Судячи з перших звітів судноплавних агентств, порти в Азовському та Чорному морях поки що не постраждали», – сказав один європейський зерновий трейдер.

Перегляди: 4