Головна Економіка і аграрна політика Україні потрібно експортувати не менше 55 млн. тонн зерна нового врожаю

Україні потрібно експортувати не менше 55 млн. тонн зерна нового врожаю

Експорт зерна цього року точно буде більший, ніж минулого року. У цьому запевнив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Минулого року п’ять місяців взагалі випало – з 24 лютого до серпня були мінімальні обсяги експорту. Тому, очевидно, він буде більший, і в принципі потенційно тут я рахував би по-іншому: скільки ми маємо до вивезення порівняно з результатами минулого року, Так ми маємо більше, тому що в нас урожай більший, тому будуть всі старатися», – сказав очільник аграрного відомства.

За його словами, минулого року було зібрано десь приблизно 72 млн. тонн урожаю, а цього очікується 78-79 млн. тонн, плюс-мінус 10%. При цьому внутрішнє споживання не сильно помінялося – приблизно 7 млн. тонн.

«Якщо в абсолютних цифрах – це означає, що цього року нам треба вивести з нового урожаю не менше 55 мільйонів тонн – це зерна, а також олійні культури перероблені в олію, але загалом це не менше 55 млн. тонн»,- зазначив міністр.

Однак Микола Сольський підкреслив, що конкретні показники агроекспорту залежатимуть від того, як буде йти війна, і як діятимуть рашистські окупанти.

Перегляди: 35