Головна Логістика Українська UMG Investments планує побудувати зерновий термінал

Українська UMG Investments планує побудувати зерновий термінал

У морському порту Південний може з’явитися новий зерновий термінал потужністю перевалки 9 млн. тонн на рік.

Об’єкт планує побудувати українська інвестиційна компанія UMG Investments, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Elevatorist.com.

«UMG investments планує зайти e свій перший грінфилд проєкт у сфері інфраструктури – будівництво зернового термінала вартістю $150 млн. в акваторії порту Південний», – написав на своїй сторінці у Facebook президент компанії Андрій Горохов.

Зерновий термінал мають намір побудувати у 2 етапи за 2-3 роки.

Раніше, у 2018 році, на Ukrainian Ports Forum корпорація AECOM презентувала проєкт агрохаба в порту Південний спільно з компанією «Портінвест». Тоді інвестиції в першу чергу будівництва зернового термінала оцінювалися у $147,5 млн. Потужності для одночасного зберігання зернових, згідно з проєктом, повинні скласти 440 тис. тонн в силосах, а також 4 підлогових склади для шроту і бобових обсягом зберігання 80 тис. тонн.

Увесь проєкт передбачав будівництво зернового термінала, терміналу з перевалки рослинних олій і олієекстракційного заводу. В цілому, проєкт орієнтований на прийом до 85% вантажів залізничним транспортом (термінал буде приймати до 520 вагонів на день). Також в проєкті вказувалися дві станції для розвантаження вантажівок і будівництво трьох додаткових причалів.

Наразі UMG Investments поки ще не знайшла інвестора. Компанія намагається привернути увагу і нагадати про проєкт, який дістався їй разом із земельною ділянкою і розробленою технічною частиною від «Портінвест» при злитті.

Перегляди: 1