Головна Інші ринки «Укрспирт» за рік зменшив прибуток на 20%, але заплатив найбільше податків

«Укрспирт» за рік зменшив прибуток на 20%, але заплатив найбільше податків

Держпідприємство «Укрспирт» за підсумками 2020 року отримало 32,1 млн. грн. чистого прибутку, що на 20% менше, ніж роком раніше (41,3 млн. грн.).

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

Як наголошується, у 2020 році підприємство погасило 42,2 млн. грн. заборгованості перед постачальниками. При цьому «Укрспирт» виробив 6,38 тис. дал спирту, що на 300 тис. дал більше ніж в минулому році.

«Вперше за останні 10 років спостерігається збільшення обсягів виробництва. І я підкреслю, що це сталося в умовах роботи підприємства як монополіста галузі. Адже з 1 липня 2020 року  допоміжні державні заводи отримали ліцензії на виробництво і оптову торгівлю спиртом. Відповідно вони здійснювали виробничу діяльність і отримали своє місце на ринку», – зазначив в.о. директора «Укрспирту» Сергій Блескун.

Він зазначив, що на результати роботи «Укрспирту», ​​окрім скасування монополії на виробництво спирту, вплинуло підвищення цін на зернову сировину – пшеницю і кукурудзу в другій половині року на 60%, що призвело до скорочення рентабельності продукції.

Перегляди: 1