Головна Логістика «Укрзалізниця» не готова до зернового сезону — очільник компанії

«Укрзалізниця» не готова до зернового сезону — очільник компанії

АТ «Укрзалізниця» у 2021 році провалило підготовку до зернового сезону – з необхідних 11,4 тис. вагонів-зерновозів компанії готові тільки 3 тисячі, ще близько 2,7 тис. перебувають в сезонному резерві, який вже пізно «підіймати», тому що сезон вже почався.

Про це розповів новопризначений в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, «ПроАгро Груп» з посиланням на Agravery.com.

 «Решта вагонів просто не пройшли своєчасні ремонти. На 9 липня виконано тільки 15% запланованих ремонтів, а 85% — провалені. На жаль, але за пару місяців просто неможливо відремонтувати ні 3 тисячі зерновозів, ні тим більш необхідні 6 тисяч», — зазначив Камишін в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, з піввагонами все ще цікавіше — приватний рухомий склад в цій категорії зараз коштує по 600−800 грн. на добу, піввагони «Укрзалізниці» — від тисячі гривень. При цьому у «Укрзалізниці» просто немає вільних піввагонів.

«Укрзалізниця» не готова до зернового сезону не тільки по вагонах, а й по локомотивах. Причому по локомотивах проблема виникла через те, що не були вчасно закуплені всі необхідні ходові запчастини для ремонтів. Наприклад, бандажі для локомотивів виробляє тільки одна польська компанія», — підсумував новопризначений глава компанії.

Перегляди: 0