Головна Логістика «Укрзалізниця» обмежила перевезення до ЄС, але планує відкрити нові прикордонні переходи

«Укрзалізниця» обмежила перевезення до ЄС, але планує відкрити нові прикордонні переходи

АТ «Укрзалізниця» на своєму сайті оприлюднило ряд нових конвенцій щодо вантажних перевезень через західні прикордонні переходи. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Зокрема, з 26 серпня забороняється приймання до перевезення вагонів для перевізника DB Сargo Polska призначенням до Німеччини та Польщі через станцію Ягодин.

З 28 серпня також вводиться конвенція щодо приймання до перевезення вантажів для румунського перевізника Unicom Tranzit по колії 1520 мм через станцію Вадул-Сірет.

Згадані конвенції діють «до відміни» для всіх вантажів та одержувачів. Крім того, планується обмежити перевезення для кількох станцій призначення та певної номенклатури вантажів до Чехії та Польщі.

Водночас, за словами заступника директора департаменту комерційної роботи товариства Валерія Ткачова, АТ «Укрзалізниця» планує відкрити залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах для розширення пропускної спроможності.

«Щодо розширення західних прикордонних переходів, ми також працюємо в цьому напрямку. Ми запустили Березине—Басарабяска, зараз розглядаємо Гребенне—Рава-Руська та Стражава—Кросцєнко (Польща), а ще Ділове—Валя-Вішеулуй (Румунія). Ці чотири прикордонні переходи, які саме спрямовані на розширення пропускної спроможності», – розповів Валерій Ткачов.

Він зауважив, що електрифікація та ремонт колії на прикордонних територіях, які проводить Укрзалізниця, також спрямовані на розширення пропускної спроможності інфраструктури у бік Європи.

Перегляди: 4