Головна Економіка і аграрна політика Уряд готовий затвердити план реструктуризації кредиту ДПЗКУ

Уряд готовий затвердити план реструктуризації кредиту ДПЗКУ

Міжвідомча робоча група Кабміну збереться для затвердження плану реструктуризації кредиту ДПЗКУ, взятого у Китаю ще в 2012 році.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Перший діловий».

Нагадаємо, Державна продовольча корпорація зернової компанії України має погасити 1,5 мільярда доларів до 2027 року. До речі, кредит видали китайський Ексімбанк та Китайська національна корпорація машинної промисловості та генеральних підрядів.

Чи відбудеться заявлене засідання невідомо, оскільки негативний досвід із зриву подібних зборів вже має місце. 18 листопада воно так і не відбулося через звільнення першого прем’єр-міністра економіки, а попередні збори ні до чого цільового не привели. За словами учасників зборів, розмова була дуже цікавою та емоційною.

Тим часом за три квартали 2021 року АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», що перебуває в управлінні Мінекономіки, зазнало чистих збитків на суму 327,9 млн грн.

Щоб погасити борг Державної продовольчої зернової корпорації України за китайським кредитом, компанію можуть поділити на три окремих проєкти – «Зернотрейдер», «Логістичний бізнес» та проект поки з умовною назвою «Спільне підприємство Українсько-Китайський інфраструктурний фонд».

Перегляди: 3