Головна Економіка і аграрна політика Уряд затвердив положення про діяльність відновленого Мінагрополітики

Уряд затвердив положення про діяльність відновленого Мінагрополітики

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою затвердив положення про діяльність Міністерства аграрної політики та продовольства України і визнав адресою його перебування м. Київ, вул. Хрещатик, 24. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію, розміщену на Урядовому порталі.

Відповідно до положення, Мінагрополітики є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику, державну політику у сферах сільського господарства та з питань продовольчої безпеки держави, охорони прав на сорти рослин, тваринництва, рослинництва, розвитку сільських територій, садівництва, виноградарства, виноробства, хмелярства, харчової і переробної промисловості, технічну політику у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, сільського розвитку, розвитку фермерства, сільськогосподарської кооперації, сільськогосподарської дорадчої діяльності, моніторингу та родючості ґрунтів на землях сільськогосподарського призначення, насінництва та розсадництва.

Також до компетенції міністерства віднесені формування та реалізація державної політики у сферах рибного господарства та рибної промисловості, національної інфраструктури геопросторових даних,  нагляду (контролю) у системі інженерно-технічного забезпечення та інноваційного розвитку агропромислового комплексу.

Перегляди: 1