Головна Ринок України Експорт/імпорт USDA збільшив оцінку експорту української пшениці й кукурудзи

USDA збільшив оцінку експорту української пшениці й кукурудзи

У грудневому звіті Мінсільгоспу США американські урядові аналітики, залишивши на попередньому рівні оцінку обсягу виробництва пшениці в Україні у поточному сезоні (22,5 млн. тонн), підвищили прогноз експорту української зернової на 0,5 млн. тонн – до 12,5 млн. тонн, повідомляє «ПроАгро Груп».

Глобальне виробництво пшениці у світі оцінене у 783 млн. тонн, що на 1 млн. тонн більше, ніж у попередньому звіті. При цьому для Канади і Австралії прогноз врожаю зернової збільшено на 1 млн. тонн, а для Бразилії – зменшено на 1 млн. тонн. Світовий експорт пшениці спрогнозований на рівні 211 млн. тонн, що на 2 млн. тонн більше прогнозу за листопад 2023 року. Перехідні залишки зернової наразі прогнозуються на рівні 258,2 млн. тонн – майже на 0,5 млн. тонн менше, ніж у попередньому звіті.

Також у грудневому звіті USDA на 225 тис. тонн зменшено прогноз залишків кукурудзи у світі на кінець 2023/24 МР – теперішня оцінка становить 315,2 млн. тонн. Хоча прогноз глобального виробництва зернової на поточний сезон збільшено на 1,2 млн. тонн – до 1 222, 1 млн. тонн. При цьому збільшено оцінку світового експорту кукурудзи – на 1,7 млн. тонн, до 199,1 млн. тонн.

Збільшення оцінки глобального виробництва кукурудзи відбулося й завдяки Україні – врожай нашої зернової цього сезону оцінений у 30,5 млн. тонн, що на 1 млн. тонн більше попередньої оцінки. Також на 1 млн. тонн аналітики збільшили й прогноз експорту української кукурудзи – за їх останньою оцінкою він становитиме 21 млн. тонн.  

Перегляди: 26