Головна Зберігання В агрореєстрі почали прийом заявок на зернові рукави від ФАО

В агрореєстрі почали прийом заявок на зернові рукави від ФАО

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголошують про початок реєстрації для отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Надання такої допомоги українським аграріям є частиною стратегії ФАО щодо підтримки зберігання зерна, метою якої є подолання дефіциту зерносховищ. Це критично важливо зараз для підтримки українських фермерів та забезпечення глобальної продовольчої безпеки», – зазначив голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє.

Загалом ФАО та Мінагрополітики розповсюдять 30 000 поліетиленових зернових рукавів. Засоби зберігання зерна зможуть отримати агровиробники: юридичні особи та фізичні особи-підприємці (ФОП), які обробляють землі на території України, окрім тимчасово окупованих.

«Кількість рукавів, яку отримає аграрій, буде розрахована відповідно до кількості отриманих заяв та пропорційно до площі оброблюваних земель», – уточнив заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич.

Подання заяв на участь у програмі здійснюється за допомогою Державного аграрного реєстру. Завдяки цьому аграрію не треба надсилати копії заяв або відвозити їх, а потім перевіряти правильність їх заповнення.

Перегляди: 4