Головна Новини Ринок України В Мінагрополітики розробили концепцію діджиталізації АПК

В Мінагрополітики розробили концепцію діджиталізації АПК

Міністерство аграрної політики та продовольства України представило керівникам профільних департаментів облдержадміністрацій Концепцію діджиталізації агросектору. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА.

«Сьогодні відбувається найважливіша трансформація нашого часу – діджиталізація. Це явище, яке покликане спростити наше життя, а ведення бізнесу зробити більш ефективним», – зазначив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Тарас Дзьоба.

В аграрному бізнесі виділено два напрямки в яких рухається діджиталізація. Перший – це оцифровка інформації, що поступово призводе до формування великого масиву даних, зокрема державного аграрного реєстру, геопросторових даних, насіннєвого реєстру, тощо.  

Другий етап передбачає повну цифрову трансформацію самих агровиробників.

Ведення справ виключно в цифровому форматі, дозволить аграріям більше не залежати від друкованих способів зберігання інформації, вести всі ділові переговори в онлайн-режимі і виконувати будь-які завдання без прив’язки до офісу.

Перегляди: 1