Головна Ринок України Експорт/імпорт В Україні рекордно зросла кількість агроекспортерів

В Україні рекордно зросла кількість агроекспортерів

Довоєнні потужності «зернового коридору» в Чорному морі майже відновлено.  Здешевлення логістики позитивно вплине і на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні, і на фінансовий стан фермерських підприємств, і в цілому на економіку держави.

Як передає «ПроАгро Груп», про це розповів президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко в ефірі «Українського радіо».

Також, за його словами, значно зріс експорт української продукції суходолом, і нині в Україні нині рекордна кількість експортерів, тому що малі й середні фермери почали пробувати самостійно продавати свою продукцію за кордон.

«За 2 роки на 1500 збільшилася кількість юридичних осіб, які почали експортувати цю продукцію. В основному, це невеликі компанії, які раніше експортували збіжжя, використовуючи автомобільні засоби або залізницю. Їхня продукція направлялася переважно на територію ЄС. Великі компанії тримали такі потужні напрямки, як Близький Схід, Китай, Індія. Ця напрацьована система почала тріщати, коли поляки почали блокувати кордон, і наразі це питання дуже загострене. Адже ЄС дуже боїться, коли відкриті такі коридори, і всі, в тому числі малі й середні фермери можуть напряму постачати свою продукцію в ЄС», – зауважив президент УАК.

Перегляди: 41