Головна Економіка і аграрна політика В Україні спростився механізм оформлення земельної документації

В Україні спростився механізм оформлення земельної документації

В Україні спростився механізм оформлення земельної документації. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час прямого ефіру на 5 телеканалі, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Ринок землі відкрився 01 липня і на сьогодні знаходиться в пасивному стані. Зараз попри всі обмеження охочих купити землю у 2,5 рази більше, ніж бажаючих продати. Наразі укладено понад 48 тис. угод в рамках ринку землі», – зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, ще до відкриття ринку землі за рішенням органу місцевого самоврядування безоплатно виділяли в межах населеного пункту під забудову ділянку, при цьому власники мали змогу змінювати цільове призначення. Наразі після оновлення законодавства при зміні цільового призначення ділянки, власник має доплатити кошти  в місцеву громаду. І це суттєві кошти.

Також під час розмови Тарас Висоцький зазначив, що продовжується робота по поверненню державі земель військових аеродромів, військових містечок, які були незаконно виведені з її власності, а це близько 10 тис. гектарів. Наразі справу передано в правоохоронні органи, де вивчаються всі обставини.  А учасники, які були задіяні у виведенні майна з державної власності, будуть притягнені до відповідальності.

Перегляди: 8