Головна Агрохімія Важливий крок до врожайності зернових

Важливий крок до врожайності зернових

Посіви обмолочують, й врожай – 2024 звільняє простір для нової посівної кампанії. Вже невдовзі аграрії розпочнуть засівати поля озимими зерновими культурами. Щоб молоді рослини отримали максимальні шанси на реалізацію свого генетичного потенціалу продуктивності, фахівці Ukravit рекомендують подбати про їх надійний первинних захист, застосувавши комплексний протруйник.

«Порушення чергування культур у сівозміні, недотримання технології вирощування, мінімальний обробіток ґрунту або його відсутність та інші фактори сприяють накопиченню шкодочинних об’єктів у ґрунтах і на рослинних рештках, а відтак роблять неможливим ігнорування первинного захисту озимих зернових, – наголошує керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець. – По-перше, комплексне протруювання забезпечує багатовекторний захист рослин на ранніх етапах вегетації, що дозволяє їм безперешкодно розвиватися. По-друге, протруювання, по суті, – обов’язковий захід, щоб попередити загрози, оскільки це набагато простіше, аніж потім справлятися з їх наслідками у вигляді пошкоджених та уражених рослин і зріджених сходів».

Для захисту озимих зернових на початкових етапах вегетації від низки шкодочинних організмів Олександр рекомендує обрати комплексний інсекто-фунгіцидний протруйник Паскаль (флудиоксоніл, 50 г/л + тебуконазол, 30 г/л + азоксистробін, 20 г/л + тіаметоксам, 250 г/л). Флудиоксоніл володіє контактною дією та інгібує процес фосфорилювання глюкози під час клітинного дихання, що призводить до порушення функціонування клітинних мембран грибів і зупиняє ріст міцелію. Тебуконазол – системна діюча речовина із захисними, лікувальними та викорінюючими властивостями, яка призводить до блокування біосинтезу ергостеролу, внаслідок чого поділ клітин збудника призупиняється, і він гине. Азоксистробін – системний, трансламінарний та захисний фунгіцид із додатковою лікувальною та викорінюючою дією, який блокує утворення спор і ріст міцелію. Тіаметоксам блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу, в результаті чого припиняється передача нервового імпульсу, порушується рухома активність шкідника, що, не дозволяє йому продовжувати процес живлення.

Паскаль надійно контролює хлібну жужелицю, дротяників, злакових мух, хлібних блішок, попелиць, цикадок, а також захищає насіння та молоді рослини від сажкових хвороб, кореневих і прикореневих гнилей, септоріозу, борошнистої роси тощо. А наявність у його складі азоксистробіну та тіаметоксаму забезпечує додатковий фізіологічний та стимулюючий ефект.

Перегляди: 3