Головна Економіка і аграрна політика Вдвічі збільшено ліміт на кредити для виробників тваринницької галузі

Вдвічі збільшено ліміт на кредити для виробників тваринницької галузі

Кабінет міністрів прийняв рішення, яке стимулюватиме розвиток тваринницької галузі та сприятиме більшому залученню інвестицій. Відповідну постанову № 473 було ухвалено на черговому засіданні уряду, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Зокрема, передбачається підвищення пільгового кредитного ліміту для суб’єктів у сфері тваринництва.

«Постанова уряду підвищує кредитний ліміт за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» для аграріїв, які займаються тваринництвом, з 90 млн. до 150 млн. гривень. Тобто підприємці в  галузі тваринництва зможуть майже вдвічі збільшити кредитний портфель. Це стимулюватиме розвиток галузі й сприятиме відновленню тваринництва», – зазначив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Фінансова підтримка надається підприємствам, що не провадять виробництво в зоні активних бойових дій чи на тимчасово окупованих територіях.

Галузь тваринництва серйозно постраждала в результаті повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, скоротилося поголів’я сільськогосподарських тварин, особливо великої рогатої худоби, овець та кіз, та зменшилося виробництво деяких видів м’яса і молочних продуктів.

Перегляди: 277