Головна Війна проти України Весняна посівна на полях фірми «Ольгопіль» у розпалі

Весняна посівна на полях фірми «Ольгопіль» у розпалі

Агрофірма «Ольгопіль» завершила посів ранньої групи ярих і вже приступила до пізніх зернових, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення виробника.

«Ярі зернові, зернобобові та буряк уже посіяні на полях агрофірми «Ольгопіль». Наразі триває активна фаза висадки кукурудзи на зерно. Для господарства це стратегічна культура. Тому строки посівів цього року ранні, бо треба встигнути захопити вологу в ґрунті. Перевагу віддали гібридам з меншим ФАО, щоб кукурудза встигла запилитися до піку температур. Також зменшили норму висіву до 75–70 тис. насінин/га. Завдяки таким технологіям господарство планує досягти показників минулорічної врожайність –  90-100 ц/га», – повідомили в компанії.

«Агрофірма «Ольгопіль» обробляє 5 тис. га землі. У сівозміні має пшеницю, ячмінь і ріпак, сою, кукурудзу, цукрові буряки, овес і високоолійний соняшник.

«Найбільш клин займає озимина. На щастя, вона у доброму стані. Що стосується ранньої групи ярих, то під цими культурами заклали невеликі площі, найбільшу частку займає горох. А от пізні ярі зернові – це стратегічні культури. Тому під кукурудзу відвели 1500 га, а соняшник займе до 700 га. Наразі посів кукурудзи в активній фазі. Чекаємо дощу, бо земля просить води», – розповів головний насіннєвод господарства Михайло Кіпайкін.

В цілому господарство забезпечене всім необхідним: міндобрива, насіння – все є. Однак війна, звісно, внесла свої корективи, відчувається дефіцит дизельного пального. Доводиться корегувати технологічні підходи. Та в найбільшому дефіциті – продуктивна ґрунтова волога. Ситуація обумовлена лютнево-березневою посухою – кілька міліметрів снігу, що періодично випадали, на стан зволоженості ґрунту суттєво не вплинули.

Утім в арсеналі господарства, яке розташована на півдні Вінниччини, сучасні технології й багаторічний досвід, тож нині докладається максимум зусиль, щоб виграти цю битву за врожай.

Перегляди: 4