Головна Економіка і аграрна політика Владиславу Магалецьку призначено головою Держпродспоживслужби

Владиславу Магалецьку призначено головою Держпродспоживслужби

Кабінет Міністрів України призначив Владиславу Магалецьку головою Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Відповідне розпорядження №1028-р прийнято 1 вересня 2021 року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

«Попереду ще дуже багато роботи для того, щоб зробити службу більш прозорою та ефективною», – наголосила Владислава Магалецька.

За її словами, реформування Держпродспоживслужби тільки розпочато і обов’язково буде продовжено. Серед пріоритетів – створення комфортних умов для роботи бізнесу, ефективний захист споживачів, автоматизація процесів, відкриття нових ринків для українських експортерів спільно з МЗС, протидія фальсифікату, контроль реформи шкільного харчування, реформування лабораторій та багато іншого.

Нагадаємо, на початку серпня Кабінет міністрів оголосив Владиславу Магалецьку переможницею конкурсу на посаду голови Держпродспоживслужби. Вперше вона була призначена очільницею ДПСС без конкурсу у листопаді 2020 року. До цього вона працювала на посаді віце-президента Союзу українських підприємців (СУП), а у 2014-2016 роках була заступником міністра аграрної політики та продовольства.

Після виокремлення Міністерства аграрної політики та продовольства зі складу Міністерства економіки між двома відомствами точиться боротьба за те, кому саме має підпорядковуватись Держпроспоживслужба.

Перегляди: 1