Головна Новини Ринок України Внаслідок спалаху АЧС на Полтавщині спалили понад тисячу свиней

Внаслідок спалаху АЧС на Полтавщині спалили понад тисячу свиней

Африканську чуму свиней, як у свійських, так і у диких тварин від початку листопада виявили вже у трьох районах Полтаівської області. Карантин оголошено на територіях Опішнянської, Градизької та Хорольської громад, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію обласного управління Держпродспоживслужби.

Останнім спалах АЧС виявили в ДП «Дослідне господарство імені 9 Січня» Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААНУ, що знаходиться у с. Ялосовецьке Хорольської міської ради Лубенського району. Першими там загинули вісім тварин, після чого у них й підтвердили АЧС.

 «Ймовірне джерело інфекції занесене через корми, так як згодовували термічно необроблене зерно урожаю цього року, 2023-го. А також у даному господарстві утримували свиней не дотримуючись закритого режиму: був відсутній і не працюючий ветсанпропускник, недостатньо комплектів одягу в персоналу, доступ стороннього автотранспорту, а також осіб», – розповіла начальниця відділу управління ДПСС Наталія Карпенко.

За її словами, із 1200 тварин, яких утримували в господарстві, 1100 уже умертвили та спалили. Крім того, у селі Ялосовецьке обійшли всі двори. У дев’яти дворах обліковано 23 голови свиней. Дані свині підлягають вилученню.

Перегляди: 46