Головна Економіка і аграрна політика ВР ухвалила закон із запобігання тіньовому використанню держземель

ВР ухвалила закон із запобігання тіньовому використанню держземель

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №7588 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

Закон визначає, що землі сільськогосподарського призначення, які перебувають в постійному користуванні Національної академії аграрних наук України, пенітенціарної служби та інших держпідприємств будуть переоформлені в оренду під 12% від нормативної грошової оцінки, замість 1% та можуть здаватись в суборенду через аукціони «Прозорро.Продажі». Такі операції будуть відкритими публічними і виграватиме той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

Прийняті зміни призведуть до наповнення місцевих бюджетів від плати за землю, та до прозорого використання земель сільськогосподарського призначення. А можливість тіньового використання земель та безоплатне постійне користування ними відійдуть в історію.

Перегляди: 3