Головна Рослинництво Олійні Врожайність ріпаку в «Агротрейді» сягає 42 центнерів з гектара

Врожайність ріпаку в «Агротрейді» сягає 42 центнерів з гектара

Група «Агротрейд», яка оперує землями на Сході України, розпочала збір ріпаку. Жнива тривають в Харківській та Чернігівській областях. Загалом, урожайність культури відповідає запланованим показникам — 30 ц/га, а в Харківській області навіть перевищує й на деяких ділянках сягає 42 ц/га, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Єдиною складністю цього сезону для ріпаку були заміновані поля на Чернігівщині, які нам довелося протягом місяця разом з військовими очищати від російських снарядів. В іншому, все пройшло гладко. Ми мали достатню кількість добрив та засобів захисту, вчасно їх внесли, тому культура отримала якісний догляд і тепер радує нас урожаєм», — розповів директор агропромислового департаменту «Агротрейду» Олександр Овсяник.

Зібраний врожай компанія одразу відправляє на зберігання як на власні елеватори, так і на сторонні елеватори. Цього року холдинг користується послугами зокрема й інших зберігачів, щоб залишити місце під пшеницю та кукурудзу на власних зерносховищах.

На Харківщині збір ріпаку добігає кінця, а на Чернігівщині роботи затягуються через дощі й триватимуть ще приблизно тиждень.

Наступного року «Агротрейд» планує вдвічі збільшити площу посіву під ріпаком — до 15 тис. га.

«Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг, обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Підприємства групи займаються не лише вирощуванням, а також й зберіганням, переробкою та торгівлею сільськогосподарською продукцією.

Холдинг володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. тонн і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.

Перегляди: 1