Головна Новини Новини компаній Виробничі філії «НІБУЛОНа» успішно завершили посівну кампанію ярих культур

Виробничі філії «НІБУЛОНа» успішно завершили посівну кампанію ярих культур

Компанія «НІБУЛОН» завершила посівну кампанію на запланованих площах. Ярий клин у сезоні 2021 склав майже 41 тис. га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

Зокрема засіяно понад 16,1 тис. га кукурудзою, 22,5 тис. га соняшником, 1,2 тис. га сорго та 1,2 тис. га соєю.

«Наступним завданням аграріїв є проведення комплексу заходів щодо захисту озимих та ярих культур, догляду за ними. Так, наразі продовжується другий обробіток озимих культур засобами захисту рослин, зокрема внесення фунгіцидів для запобігання розвитку хвороб рослин та позакореневе живлення рослин. Розпочато боронування ротаційним знаряддям та міжрядний обробіток посівів просапних культур. Продовжується внесення страхових гербіцидів на посівах соняшнику та кукурудзи. Погодні умови значно ускладнили роботи із захисту рослин у західному кластері компанії. Втім придбаний до нового сезону самохідний оприскувач Case Patriot 4430 дозволить виконати необхідний догляд вчасно», – зазначили в «НІБУЛОНі».

Фахівці виробничого відділу компанії вважають, що потенціал врожайності ранньої групи культур наразі вищий у південних та окремих центральних областях країни. Прогнозувати врожайність пізніх культур поки що рано, але передумови для отримання високого результату у поточному сезоні є: сівбу просапних культур проведено у стислі терміни, запаси вологи у метровому шарі ґрунту вищі у порівнянні з попередніми роками. Сприяють оптимістичним прогнозам й збалансований температурний та водний режим на початку вегетації рослин, розвиток і подальше впровадження інтенсивних технологій нашими аграріями, інтенсифікація систем мінерального живлення тощо.

Перегляди: 1