Головна Птахівництво Виробництво й споживання м’яса птиці в Україні залишаться на торішньому рівні

Виробництво й споживання м’яса птиці в Україні залишаться на торішньому рівні

У 2021 році виробництво м’яса птиці в Україні очікується на рівні 1,44 млн. тонн – практично стільки, як і торік.

Такі цифри наводить Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у балансі попиту і пропозиції на поточний рік, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням  на AgroTimes.

При цьому річний попит м’яса птиці на внутрішньому ринку прогнозується на 326 тис. тонн менше від пропозиції – 1,11 млн. тонн, що також відповідає показнику 2020 року.

Обсяги експорту м’яса птиці на цей рік у Мінекономіки оцінили на 0,9% меншими проти торішніх – 430 тис. тонн, а імпорту меншими на 7,1% – 104 тис. тонн.

Річне споживання м’яса птиці в Україні, згідно з балансом, цього року також буде стабільним – 26,5 кг. на особу, саме стільки й було у 2020 році.

Перегляди: 2