Головна Економіка і аграрна політика Виробники харчів закупили пільговий газ по середній ціні 11,6 тис. гривень за...

Виробники харчів закупили пільговий газ по середній ціні 11,6 тис. гривень за тисячу кубів

Учора, 17 січня, на Українській енергетичній біржі відбулись перші торги з продажу газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, що виробляють соціально значущі товари.

За підсумками торгів реалізовано весь виставлений обсяг природного газу – 1345, 98 тис. кубометрів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію УЕБ.

У перших торгах до продажу ресурс представили 6 компаній-ініціаторів, а саме: «Природні ресурси», «СГС», «ЕСКО-ПІВНІЧ», «Косул», «Нафтогазвидобування», «Укргазвидобуток».

Ціни продажу видобувних компаній перебували в діапазоні від 6153,6 до 17769,91 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ. Середньозважена ціна, що сформувалась в результаті торгів, становить 11599,43 грн./тис. куб. метрів.

Особливістю торгів для виробників соціальних продовольчих товарів є неможливість перевищення стартової ціни та ціни заявки на купівлю граничної ціни.

«Сьогодні підтримка виробників соціально важливої продукції має стратегічне значення та дозволить уникнути проблем з продовженням виробництва у зв’язку зі зростанням ринкових цін» – відзначив голова Біржового комітету УЕБ Олексій Дубовський.

Як повідомлялося, Комітет з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку розпочав прийом заявок на участь у торгах з продажу природного газу для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, які мають суттєву соціальну значимість.

Перегляди: 3