Головна Птахівництво ЄС зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України

ЄС зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України

З 17 січня Європейський Союз зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України, які діяли з грудня 2020 року у зв’язку з виявленням на території нашої країни випадків високопатогенного грипу птиці. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Продукція птахівництва складає вагому частку українських товарів, які експортуються до ЄС. Тому зняття обмежень Європейським Союзом має дуже важливе значення для наших експортерів. Прийняте рішення дозволяє відновити експорт продукції птахівництва з усієї території країни», – зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Раніше ЄС визнав зонування України за високопатогенним грипом птиці. Обмеження стосувалися карантинних зон, в яких були виявлені випадки хвороби, натомість продукцію з неінфікованих територій дозволялося експортувати до ЄС. Завдяки проведеній роботі з ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці та вжиття заходів щодо запобігання поширенню хвороби, обмеження, що були встановлені, зняті у повному обсязі.

В ДПСС зазначили, що впродовж останніх років система державного контролю за грипом птиці в Україні неодноразово оцінювалась інспекторами компетентних органів країн торгових партнерів, зокрема ЄС, США, Японії, Канади, Китаю. За результатами оцінювань запроваджена в Україні система державного контролю за грипом птиці визнавалась ефективною.

Перегляди: 3