Головна Економіка і аграрна політика З осені Держпродспоживслужба перейде в управління Мінагрополітики

З осені Держпродспоживслужба перейде в управління Мінагрополітики

Держпродспоживслужба у вересні буде передана в підпорядкування Мінагрополітики. Розривати функціонал на кілька міністерств не планується. Про це заявив міністр агрополітики Роман Лещенко на зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ЄБА.

«В контексті Держпродспоживслужби було зазначено, що вона буде в повній мірі передана в підпорядкування Мінагрополітики. Розривати функціонал на кілька міністерств не планується. Повний процес передачі заплановано на вересень цього року», – поінформували в асоціації.

Також на зустрічі обговорили розділення повноважень Мінекономіки та Мінагро.

«Було повідомлено, що профільними для Мінагро залишаються рослинництво, тваринництво, переробка, напрямки, пов’язані зі зрошенням – садівництво тощо. Крім того, розвиток зеленого туризму, виноградарство, аквакультура, сільськогосподарське машинобудування», – зазначили в ЄБА.

На питання про пріоритетні законопроєкти міністр повідомив, що важливими є ініціативи щодо зрошення, збереження грунтів, державної підтримки, фонду часткового гарантування кредитів для малого та середнього бізнесу, впровадження додаткових фінансових інструментів для капіталізації аграрного сектору, рішення щодо земельного банку тощо.

Перегляди: 0