Головна Овочівництво З потеплінням стрімко дешевшають тепличні огірки

З потеплінням стрімко дешевшають тепличні огірки

Тепла погода, що встановилася практично на всій території країни ще з середини минулого тижня, помітно прискорила дозрівання місцевих тепличних овочів, і це не забарилося позначитися на цінах, які від понеділка почали стрімке зниження.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Через різке зростання пропозиції продукції на внутрішньому ринку українські виробники змушені так само стрімко знижувати відпускні ціни.

У підсумку, на сьогодні українські тепличні комбінати вже відпускають огірки по 65-100 грн./кг, що в середньому на 32% дешевше, ніж тижнем раніше. Знижувальну цінову динаміку в даному сегменті представники тепличних комбінатів також пояснюють недостатнім попитом з боку покупців. При цьому пропозиція огірків на ринку продовжує стрімко зростати. Вибірки в місцевих тепличних комбінатах поточного тижня помітно зросли завдяки теплій і сонячній погоді. Також стабільними залишаються поставки й дешевшої імпортної продукції з Румунії, середні ціни на яку на українському ринку, як правило, не перевищують 60 грн./кг.

При цьому варто зазначити, що наразі ціни на тепличні огірки в Україні вже в середньому на 40% нижчі, ніж на початку квітня 2023 року.

Перегляди: 177