Головна Новини Ринок України За 5 років імпорт цитрусових в Україну збільшився наполовину

За 5 років імпорт цитрусових в Україну збільшився наполовину

З приходом перших холодів зростає попит на одне із головних джерел вітаміну C – цитрусові фрукти. Та й без традиційного запаху мандаринів вже не уявляються новорічні свята.

Саме тому в грудні імпортується максимальна кількість цитрусових – до 30% річного обсягу, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського клубу аграрного бізнесу.

За попередніми оцінками, імпорт цитрусових у 2021 році становитиме 392 тис. тонн, що на 1,5% вище аналогічного показника минулого року та на 53% вище показника 5-річної давнини.

Значну частку в структурі імпорту в 2021 році займають мандарини (43% українського імпорту в натуральному виразі), далі слідують апельсини (26%), лимони (18%), грейпфрути (10%) та лайм (1%).

Основними постачальниками цитрусових у 2021 році традиційно є Туреччина (47% обсягу імпорту), Єгипет (21%), Китай (7%), Південна Африка (5%) та Іспанія (4%).