Головна Ринок України Експорт/імпорт За рік Україна експортувала морським коридором 44 млн. тонн агропродукції

За рік Україна експортувала морським коридором 44 млн. тонн агропродукції

16 серпня 2023 року перше заблоковане судно JOSEPH SHULTE скористалося українським морським коридором. За рік роботи коридору Україна експортувала ним понад 64 млн. тонн  товарів, з яких майже 44 млн. тонн — це агропродукція, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінвідновлення.

Понад 2 300 кораблів експортували українські вантажі до 46 країн світу. Це вдалось завдяки успіхам Сил оборони України в Чорному морі, відновленню української портової інфраструктури та страхуванню воєнних ризиків для торгових суден, яке Україна впровадила разом з міжнародними страховими компаніями.

Завдяки морському коридору українські експортери змогли наростити фізичні обсяги продажу своїх товарів на 35% у першому півріччі 2024 року — це дозволило вийти на довоєнні показники експорту, зазначив премʼєр України Денис Шмигаль.

З 15 березня 2024 року український коридор, що проходить через порти «великої Одеси», розпочав роботу в цілодобовому режимі. Це збільшило показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%.

Перегляди: 0