Головна Економіка і аграрна політика За тиждень банки видали кредитів на 1,6 млрд. гривень під 5-7-9%

За тиждень банки видали кредитів на 1,6 млрд. гривень під 5-7-9%

Від старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» банки-учасники видали 18,1 тис. кредитів на загальну суму понад 47,5 млрд. гривень. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

Зазначається, що із загальної суми 18,8 млрд. гривень видано на рефінансування попередньо отриманих позик, 6,2 млрд. гривень підприємці отримали на капітальні інвестиції та 22,5 млрд. гривень в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%.

В Мінекономіки зауважили, що найактивнішими учасниками програми залишаються представники сільського господарства (48%), торгівлі та виробництва (24%) та промислової переробки (16%).  За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області.

«За останній тиждень банки-учасники програми «Доступні кредити 5−7-9%» підписали 512 договорів на суму майже 1,6 млрд. гривень. Зокрема, понад мільйон гривень від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. 392 млн. гривень — це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 148 млн. гривень», — підсумували у Мінекономіки.

Перегляди: 1