Головна Економіка і аграрна політика Завдяки грантам на садівництво створять близько десяти тисяч сезонних робочих місць

Завдяки грантам на садівництво створять близько десяти тисяч сезонних робочих місць

Підприємці, які отримали урядові гранти на розвиток садівництва і ягідництва, і тепличного господарства наймуть близько тисячі постійних працівників, а також зобов’язані створити понад десять тисяч нових сезонних робочих місць для розвитку сільських територій. Про це в ефірі марафону «Єдині  новини» повідомив  перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп».

Посадовець також зазначив, що система отримання гранту проста і прозора – через портал «Дія». Розгляд заявки від підприємця відбувається в стислі терміни.

«Заявку на отримання гранту розглядають в банку і Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Якщо заявка відповідає всім критеріям, то підприємець отримає відповідь  протягом двох-трьох- тижнів. Що важливо – фермер може повторно подати доопрацьовану заявку, якщо після першого розгляду будуть виявлені певні недоліки бізнес-плану», – зауважив Тарас Висоцький.

Як повідомлялося, від початку цього року 24 господарства аграрного сектору отримали грантові кошти для розвитку свого бізнесу на загальну суму майже 57 322 тис. гривень. Серед них 23 господарства, які займаються садівництвом, ягідництвом та виноградарством.

Перегляди: 2