Головна Новини Ринок України Завершено випробування першого українського електротрактора

Завершено випробування першого українського електротрактора

У науково-дослідному інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Погорілого (УкрНДІПВТ) провели випробування електротракторів серії Kolos виробництва вітчизняної компанії ElectroAgroTechnic з м. Дрогобич Львівської області.  Як передає «ПроАгро Груп», про це йдеться на сторінці наукової установи у Facebook.

«В основу екологічно чистої машини виробник заклав дизельна модель Shifeng. Акумуляторна батарея, встановлена на електротракторах, дає змогу працювати 8-9 годин. Машини також пропонуються і у варіанті із сонячними панелями, які немов дах встановлюються над місцем водія», – зазначається у дописі.

Трактори серії Kolos можуть працювати з різним обладнанням: плугом, дисковою бороною, косаркою, подрібнювачем гілок, а також причепом. Також передбачена функція двонаправленої зарядки, тобто від трактора можна живити різне електрообладнання та навіть протягом 3 діб забезпечувати електрикою цілий будинок.

В планах у компанії ElectroAgroTechnic налагодити виробництво потужніших електротракторів, а також комбайнів та комунальної техніки.

Перегляди: 328