Головна Економіка і аграрна політика Земельний ринок для юридичних осіб запрацює за планом, – Микола Сольський

Земельний ринок для юридичних осіб запрацює за планом, – Микола Сольський

Жодних змін у реалізації другого етапу земельної реформи не планується. Це означає, що з 2024 року купувати землю зможуть юридичні особи, всі реєстри готові.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час ХV Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

«Залишилася лише одна річ — підключення ГІС (геоінформаційної системи – ред.) до кадастру та санкційний реєстр, який веде РНБО. Це буде зроблено вже нинішнього року. Це означає, що з 1 січня 2024 року працюватиме земельний ринок для юридичних осіб. Усе буде, як і планувалося», — зазначив Микола Сольський.

Він додав, що вбачає подальший рух ринку в бік лібералізації, а не більш жорсткого регулювання. І війна — це причина пришвидшувати реформи, а не затягувати їх.

«Як показує зараз світ, ніхто нам не допоможе, окрім, у першу чергу, нас самих. Конкуренція за гроші у світі величезна, і я особисто не вірю в історії, що після закінчення війни буде багато грошей тільки через те, що ми українці. Бізнес не керується сентиментами, тому в нас повинні бути зручні правила — не гірші, ніж в інших країнах, куди інвестори готові вкладати кошти», — наголосив Микола Сольський.

Перегляди: 34