Головна Ринок України Експорт/імпорт Зменшилася кількість вагонів із зерном, що передаються через західні прикордонні переходи

Зменшилася кількість вагонів із зерном, що передаються через західні прикордонні переходи

За останній тиждень зменшилися показники середньодобової передачі вагонів із зерном через західні прикордонні переходи.

Таку інформацію оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Найбільше падіння фіксується на українсько-польському кордоні. Так, за тиждень показник передачі скоротився на 13,6 вагона на добу. Наразі кількість вагонів, що прямують через українсько-польський кордон, становить 111,9 одиниці.

На 4,9 вагона щодоби скоротилася передача зернових до Румунії. Наразі показник становить 120,7 одиниці. Майже не змінилися обсяги передачі вагонів із зерном до Угорщини та Словаччини (0,05 та 0,07 вагона на добу відповідно). Через українсько-угорський кордон зараз рухаються 50 вагонів на добу, а через українсько-словацький — 61,7 одиниці.

Водночас зростає наявність вагонів із зерном, що прямують до портів «великої Одеси». За останній тиждень фіксується збільшення з 5192 до 5337 вагонів. Протягом тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах «великої Одеси» коливається у діапазоні 800–950 вагонів на добу. Середньодобовий показник становить 842 вагони. За останній тиждень він зріс на 18 одиниць.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл зменшилась на 169 вагонів (із 608 до 439 одиниць). Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл становить 131 вагон на добу. За останній тиждень показник зменшився на 11 одиниць.

Як наголосив Валерій Ткачов, через дії країни-агресорки майже дві доби не підводилися вантажі до порту «Ізмаїл».

Перегляди: 37