Головна Новини Світові ринки Сполучені Штати подвоїли свою частку постачання сої до ЄС

Сполучені Штати подвоїли свою частку постачання сої до ЄС

Згідно з останніми цифрами, оголошеними Європейською Комісією на цьому тижні, США зараз поставляють 52% урожаю сої в ЄС, це вдвічі більше минулого року і робить США основним постачальником.

Конкурентні ціни

ЄС в даний час імпортує близько 14 млн. тонн сої в рік для годування своїх тварин, включаючи курей, свиней та велику рогату худобу, а також для виробництва молока. “Соєві продукти з США стають дуже привабливим варіантом постачання для європейських імпортерів та користувачів завдяки їх конкурентоспроможним цінам”, – сказано в повідомленні Європейської Комісії.

Механізм звітування

З метою контролю за розвитком торгівлі соєю, ЄК запровадила механізм звітності, згідно з якою імпорт з США збільшився на 133% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року з липня до середини вересня. Європейський комісар з питань сільського господарства Філ Хоган сказав: “Я вітаю найновіші цифри торгівлі, які свідчать про те, що ми дотримуємося зобов”язань, зроблених президентами Юнкером і Трампом, щодо збільшення торгівлі, особливо, що стосується сої. Це відображає як наші давні торговельні відносини, так і потенціал, щоб досягти набагато більшого, працюючи разом, щоб розвивати ці відносини”.

Як повідомоляє ПроАгро з посиланням на allaboutfeed.net, у звіті ЄК зазначено, що за останніми тижнями імпорт американських соєвих бобів до ЄС постійно зростає. Порівняно з першими 12 тижнями маркетингового року 2017 р. імпорт сої з боку Сполучених Штатів збільшився на 133%, склавши 1 473 749 тонн.

США випереджають Бразилію

На момент першої звітності, що опублікована 1 серпня 2018 року та охоплюючи перші 5 тижнів поточного маркетингового року, імпорт склав 360 тисяч тонн, що відповідає збільшенню у 280 відсотків порівняно з попереднім роком. Що стосується загального імпорту соєвих бобів, то в даний час частка США становить 52% проти 25% у той самий період минулого року. Це змушує США випередити Бразилію, яка поставила 40%, другий основний постачальник ЄС, а потім Канада 2,3%, Парагвай 2,3%, а Уругвай 1,7%. Дані, включені до звіту про імпорт сої, який Європейська Комісія запровадила у липні 2017 року для обміну даними та для забезпечення прозорості ринку.

Перегляди: 0