Головна Новини Світові ринки У вересні Індекс продовольчих цін ФАО був стабільно вище рівня минулого року

У вересні Індекс продовольчих цін ФАО був стабільно вище рівня минулого року

У вересні 2019 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО склало 170 пунктів, залишаючись практично незмінним у порівнянні з рівнем серпня, при цьому він виявився на 3,3% вище за відповідний показник минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, у вересні різко впали ціни на цукор, проте це падіння було майже повністю компенсовано зростанням цін на рослинні олії і м’ясо.

Індекс цін на молочну продукцію знизився незначно, а індекс по зерновим залишався стабільним.

У вересні середнє значення Індексу цін на зернові ФАО склало 157,6 пункти, що практично відповідає показнику серпня і на 3,9% (6,4 пункти) нижче показника вересня 2018 року. Однак динаміка цін основних зернових культур була різнонаправленою.

Ціни на пшеницю в вересні підвищилися в умовах активної торгівлі, хоча вони як і раніше були значно нижче (на 11%) цін того ж періоду минулого року, чому сприяли в цілому оптимістичні прогнози пропозиції.

Котирування кукурудзи, навпаки, знизилися в порівнянні з минулим місяцем, оскільки світові ціни продовжували падати під впливом великих обсягів експортної пропозиції з боку країн-експортерів як Південної, так і Північної півкулі.

Світові ціни на рис у вересні були стабільними або трохи знизилися, оскільки підвищувальні фактори сезонного дефіциту і коливань валютних курсів нейтралізувалися повільним зростанням імпортного попиту і невизначеністю політики Філіппін і Нігерії.

Перегляди: 0