Головна Новини Світові ринки В Україні очікують швидкого відновлення експорту курятини в ЄС

В Україні очікують швидкого відновлення експорту курятини в ЄС

На думку директора Асоціації “Союз птахівників” Сергія Карпенка, Європейська комісія (ЄК) має відновити імпорт української курятини із благополучних щодо пташиного грипу регіонів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unn.com.ua.

Сергій Карпенко розповів, що позиційний документ щодо перегляду введених ЄК обмежень та взаємного безумовного визнання принципів зонування згідно зі стандартами Міжнародного протиепізоотичного бюро вже узгоджується.

“Ми сподіваємося, що Європейська комісія перегляне введені обмеження та прийме позитивне рішення щодо застосування принципу зонування щодо України, і протягом найближчого часу відновить імпорт з благополучних щодо пташиного грипу регіонів”, – підкреслив він.

У “Союзі птахівників” вважають, що реакція ЄС на спалах пташиного грипу в Україні могла бути, однак не така жорстока. Тим більше, що постійні місії Європейської комісії з оцінки еквівалентності заходів з контролю та ліквідації хвороб птиці були позитивні і українська система визнана еквівалентною вимогам ЄС.

Україна входить до ТОП-3 найбільших постачальників курятини в ЄС. Втім, вже не вперше Європа намагається обмежити український експорт.

Експерти пояснюють, що зафіксований в ЄС та Україні штамп пташиного грипу безпечний для людини, а тому закривати експорт немає сенсу. Вони розцінюють дії ЄС як елемент конкурентної війни.

Перегляди: 0