Головна Новини Світові ринки Держпродспоживслужба не отримувала жодного повідомлення про випадки виявлення коронавірусу серед тварин у...

Держпродспоживслужба не отримувала жодного повідомлення про випадки виявлення коронавірусу серед тварин у світі

Т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко поінформувала, що на сьогодні жодного повідомлення про виявлення цього підтипу коронавірусу у тварин у світі офіційно не надходило.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на consumer.gov.ua.

“Даний тип коронавірусу підлягає нотифікації кожною ветеринарною службою кожної країни світу. На сьогодні жодного повідомлення про виявлення такого типу коронавірусу серед тварин у світі через систему оперативного оповіщення не надходило”, – наголосила Ольга Шевченко.

Вона пояснила, що згідно з вимогами Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), кожна ветеринарна служба в світі зобов’язана робити відповідні повідомлення у випадку виявлення нових емерджентних хвороб.

За словами виконуючої обов’язки голови, Держпродспоживслужба зі своєї сторони звернулася до компетентного органу Китайської Народної Республіки щодо отримання додаткової інформації та роз’яснень щодо можливих підозр на захворювання на цей вірус серед тварин: “Ми хочемо знати, чи були підозри щодо захворювання на коронавірус серед тварин, якщо так, то серед яких видів, які заходи вживалися щодо попередження та контролю”, – каже Ольга Шевченко.

Спільне завдання всіх відповідальних в Україні органів – не допустити проникнення вірусу на територію країни. Один із механізмів – протиепідемічні заходи в пунктах в’їзду.

Перегляди: 0