Головна Новини Світові ринки В США розробили ефективнішу вакцину проти АЧС

В США розробили ефективнішу вакцину проти АЧС

Вчені розробили нову вакцину проти африканської чуми свиней, яка є набагато ефективнішою, ніж попередні.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

“Дослідження було мотивоване спалахом африканської чуми свиней у Грузії в 2007 році. Саме цей штам був дуже смертельним та інфекційним, тому він швидко поширивсь на сусідні країни”, – розповідає Дуглас Гладу, старший науковий співробітник Центру хвороб тварин на острові Плам, Міністерства сільського господарства США.

Дослідники Центру вирішили розробити вакцину. Частина процесу розробки вакцини включає вилучення генів вірулентності (ступінь хвороботворності) з вірусу. “Але коли дослідники видалили гени, схожі на ті, які були видалені у старих штамах АЧС, щоб послабити їх, стало ясно, що АЧС набагато вірулентніший”, – додає вчений.

Вчені використовували методологію прогнозування, яку називали обчислювальною схемою, щоб передбачити роль білків у вірусі.

“Розробники встановили, що вірусний білок під назвою I177L може впливати на імунну систему свині. Коли вони видалили його ген, штам був повністю ослаблений. У їх дослідженні як низькі, так і високі дози вакцини були на 100% ефективні проти вірусу”, – зауважує Дуглас Гладу.

Вчені надалі працюватимуть над вакциною, щоб вона відповідала вимогам та нормам комерціалізації.

“Нова експериментальна вакцина проти АЧС виявляє перспективність та пропонує повний захист від нинішнього штаму, що наразі спричиняє спалахи по всій Східній Європі та Азії”, – підкреслює доктор.

Перегляди: 0