Головна Новини Світові ринки Україні варто придивитися до ринку органічних продуктів на Близькому Сході

Україні варто придивитися до ринку органічних продуктів на Близькому Сході

Очікується, що ринок органічних продуктів харчування та напоїв на Близькому Сході до 2022 року становитиме $18,42 млрд, демонструючи збільшення показника сукупного середньорічного темпу зростання (CAGR) на 14,4% з 2015 року. Зростання споживання натуральних та здорових продуктів помітне за рахунок збільшення роздрібних площ полиць на 60% за останні 5 років.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua, таку думку висловила голова правління Ukrainian Organic Cluster, консультант з торгівлі органічною продукцією з України Марія Махновець.

“На ці ринки потрібно дивитися з точки зору органіки, оскільки країни Близького Сходу мають націлену політику на стимулювання виробництва якісної продукції, зростає молоде покоління, яке хоче споживати натуральну і органічну продукцію. Також все більше в цих країнах стає експатів, які там живуть, ведуть бізнес, але при цьому вони вже мають традицію споживання органічних продуктів і поширюють їх на цих ринках”, – розповідає Марія Махновець.

Вона відмічає, що від країн Арабського світу дуже багато запитів на кондитерську продукцію, бакалію, солодощі, тобто на вже готову продукцію. Тож експерт радить виробникам органічної продукції використовувати всі можливості й дивитися не лише в бік таких далеких країн як США, Канада, Японія, Сінгапур, а починати налагоджувати зв’язки з країнами Арабського світу.

Перегляди: 0