Головна Новини Світові ринки Пташиний грип несе збитки українським виробникам курятини

Пташиний грип несе збитки українським виробникам курятини

Міністерство сільського господарства Казахстану обмежило ввезення м’яса птиці з України, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

У комітеті ветконтролю та нагляду Казахстану відзначили, що тимчасові обмеження були введені ще 27 січня на підставі офіційної нотифікації Міжнародного епізоотичного бюро про спалах високопатогенного вірусу грипу птахів у Вінницькій області.

Також вводяться тимчасові обмеження на транзит через цей регіон України живих птахів і всіх видів птахівничої продукції.

Президент Союзу птахівників Казахстану Руслан Шаріпов зазначив, що даний захід сприяє захисту території республіки від поширення небезпечних хвороб птахів, таким чином, птахопоголів’я залишається в безпеці.

Тим часом через ризик поширення пташиного грипу Молдова може заборонити експорт м’яса птиці та яєць з України. Документ щодо цього підготовлено Міністерством сільського господарства, регіонального розвитку та охорони навколишнього середовища та винесено на розгляд уряду.

Згідно з проєктом, до того часу, поки Всесвітня організація охорони здоров’я не оголосить про ліквідацію пташиного грипу в Україні, у Молдові діятиме ембарго на птахів, м’ясо птиці, яйця, а також корми з України.

Обсяг цієї продукції, яка потрібна Молдові, забезпечуватимуть місцеві фермери. Торік місцеві фермери забезпечили 70% м’яса птиці та яєць. Натомість торік із загальної кількості ввезеного м’яса птиці (18407 тонн) понад 14 тисяч тонн було імпортовано саме з України.

Перегляди: 0