Головна Новини Світові ринки Ціни на українському ринку масла наразі не змінилися

Ціни на українському ринку масла наразі не змінилися

На ринку масла очікуються зміни. Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua, по-перше, йдеться про вплив зниження цін на біржові товари на світовому ринку. Матиме певний вплив девальвація гривні. Обвал валют в сусідніх країнах СНД теж зіграє свою негативну роль.

Однак, поки наведені фактори на українському ринку масла не позначилися і ціни залишилися колишніми. Солодковершкове масло (82%), наприклад, в середині місяця навіть трохи подорожчало і пропонується в основному по 132−135 тис. грн/т. “Найближчим часом виробництво цього товару буде сезонно рости, а зовнішній попит знизиться. Тобто, пропозиція виросте, а експортні ціни впадуть. Це повинно спричинити зниження і внутрішніх цін. Вплинути на це може очікуваний перерозподіл торговельних потоків в рамках країн СНД”, – пояснюють експерти.

Зараз курси валют цих країн помітно впали, особливо відчутно це падіння в Росії. Тепер в РФ масло коштує 4,4 тис. $/т, а це означає що білоруські експортери будуть шукати збут для свого товару на тих ринках, куди Україна ще недавно продавала своє масло за високою ціною. Зрозуміло, що перевага в конкурентній боротьбі на цих ринках у Білорусі, хоча б тому, що у них немає проблеми з логістикою.

Аналітики припускають, що до середини весни ціна на масло знизиться. Внутрішня ж ціна буде залежати від експортної і від рівня девальвації гривні.

Перегляди: 0