Головна Новини Світові ринки ICS і IAPH просять лідерів G20 зберегти повну працездатність портів

ICS і IAPH просять лідерів G20 зберегти повну працездатність портів

Міжнародна палата судноплавства (ICS) і Міжнародна асоціація портів і гаваней (IAPH) напередодні надзвичайного саміту “Великої двадцятки” (G20) звернулися до лідерів урядів із проханням прискорити дії щодо захисту світової системи постачань від впливу пандемії коронавірусу COVID-19.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ports.com.ua, у зверненні двох організацій, що представляють судноплавну і стивідорну галузі, зокрема, зазначається, що під час глобальної кризи особливо важливо зберегти відкритість світових ланцюжків постачання товарів і можливість пересування морського транспорту.

“90% світової торгівлі обслуговується морським транспортом, який доставляє продовольство, енергію, сировину, промислові товари і компоненти, включаючи життєво важливі медичні вироби. Випуск цих товарів, без яких сучасне суспільство не зможе існувати, забезпечує зайнятість багатьох людей у виробничому секторі”, – наголошується в документі.

Як зазначив генеральний секретар ICS Гай Платтен, судноплавство є кровоносною системою світу. Без ефективного і безпечного постачання товарів багато країн можуть опинитися у більш тяжкому становищі, ніж зараз. На його думку, країни світу на чолі з G20 повинні діяти скоординовано, замість введення рефлекторних обмежень для захисту від COVID-19. Необхідно скласти прагматичне і науково обґрунтоване керівництво щодо доставки товарів, які будуть вкрай затребувані у найближчі місяці.

У свою чергу керуючий директор IAPH Патрік Верховен закликав зберегти, при безумовному пріоритеті захисту здоров’я громадян, повну працездатність портів.

Перегляди: 0