Головна Новини Світові ринки Експорт української яловичини зменшується

Експорт української яловичини зменшується

36

У січні-квітні 2020 року закордонні продажі м’яса ВРХ скоротилися на 17,3% порівняно з результатами перших чотирьох місяців 2019 року, попри те, що наприкінці 2019 року українські експортери яловичини отримали доступ до великого китайського ринку.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на meat-inform.com, з січня по квітень включно було експортовано яловичини на загальну суму 27,42 млн доларів, тоді як за такий же період 2019 року країна продала за кордон цього м’яса на суму 33,17 млн доларів.

Зменшення обсягів експорту відбулося лише за рахунок охолодженої та свіжої яловичини. Продажі ж замороженого м’яса ВРХ навпаки зросли. Так, якщо в січні-квітні 2019 року було експортовано замороженої яловичини на суму 16,98 млн доларів, то в 2020 – вже на 25,24 млн доларів. Це відбулося частково й через зміну експортних напрямків. Адже Білорусь, основний імпортер української охолодженої яловичини, зменшила імпорт в 4 рази до 1,98 млн доларів. Тоді як новий покупець замороженого м’яса, Китай, закупив м’яса на 5,6 млн доларів.