Головна Новини Світові ринки Хто урізає доходи українських сироварів

Хто урізає доходи українських сироварів

В умовах зниження цін на сировину і відносно нормального купівельного попиту вітчизняні сировари могли б зараз непогано заробити. Але є одна серйозна перешкода – потік дешевих європейських сирів в Україну не зменшується.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на infagro.com.ua.

У конкуренції з імпортними сирами вітчизняним сироварам доводиться постійно працювати з великими знижками, відштовхуючись від базових цін в межах 145-165 грн/кг.

З позитивного хотілося б відзначити, що зараз трохи легше стало працювати операторам, націленим на базари, де знову дозволили торгівлю. З реалізацією в сегменті HoReCa поки проблема, але найближчим часом і цей канал, схоже, запрацює.

Поставки основному імпортеру українського сиру, Казахстану, поки сильно залежать від карантину. Казахстан не готовий зараз купувати в колишніх обсягах ні сир, ні сирний продукт, знижуючи ціни попиту.

У квітні ввезення сирів хоч і зменшилося, але все одно склало близько 2,5 тис. тонн (в тому числі твердих сирів 1,6 тис. т), що в 2,2 раза більше квітневого показника минулого року. У травні навряд чи можна очікувати, що імпорт сиру продовжить знижуватися.

Перегляди: 0